Thursday, December 19, 2019

7. Dormitul impreuna... sau nu

In primele săptămâni de viata ale buburuzei, nu am stiut ce inseamna somnul peste noapte, Karla dormea doar peste zi. Inca de la inceput aparusera colicii, Karla incurcase ziua cu noaptea, eu ajunsesem un fel de zombie miscator. Cam la 5 saptamani, Karla incepuse sa doarma mai bine noaptea.
Pana atunci incercasem de toate, de la sunete albe, la complet liniste si intuneric noaptea, la leganatul in brate, pe picioare, orice doar sa doarma si noptile. Cum am reusit sa ii schimb inapoi somnul?
Peste zi incercam sa pastrez o atmosfera mai "agitata", nu faceam intuneric si complet liniste, iar noaptea trageam perdelele, lasam aprinsa doar lampa de veghe si faceam liniste. Bun, partea aceasta era rezolvata. Cum o dezvat de "zgaltait"? Da, pe Karla nu trebuia sa o leagan, ci aproape sa o zgaltai. De cate ori ma vedeau bunicii Karlei, mereu imi spuneau ca nu mai am nevoie de Zumba la ce "dans" fac cu Karla ca sa adoarma. Si culmea, doar acest zgaltait functiona si doar eu ii stiam "coregrafia". Se intampla de multe ori sa dansam si cate 30-45 minute, doar sa adoarma. Ea adormea repede, dar de cum ma opream, Karla facea niste ochi mari cat cepele si se uita la mine drept in ochi ca si cum m-ar fi intrebat "Mami, de ce te-ai oprit?". Sa nu iti mai spun cum o asezam pe pat sau in cosul de bebelusi. Era etapa in care ma transformam in ninja sau inchipuie-ti un video dat pe slow motion, fooooarte slow motion. Ma opream din leganat, asa am sa il numesc, desi numai leganat nu era ce faceam eu acolo, vedeam ca e adormita bine si ma aproapiam de pat sau cosulet. Aici incepea greul. O lasam in jos catre pat cat de incet se putea, apoi cu o mana (cea libera) ii sprijineam corpusorul astfel incat sa ajunga in pat intr-o parte. Gata, am pus-o pe pat! Doarme! Ce ma fac cu mana care a ramas sub ea? Aici iesea la iveala ninja din mine si cu precizia unui chirurg in plina operatie pe cord deschis, incercam sa imi sustrag mana, astfel inca sa nu o trezesc. In 20% din cazuri reuseam, in restul.... "Sh sh sh sh sh, dormi puiul mamei!", dar Karla deschidea ochii mari si o luam de la capat cu leganatul. Uite asa ajungeam sa o tin in brate si cate 2-3 ore, numai sa o vad dormind si odihnindu-se si uitand complet de nevoile mele fizice sau fiziologice.
Pe Karla au chinuit-o colicii aproximativ 7 saptamani, nu e foarte mult, insa a fost intens. Plangea si se arcuia miculuta mea si eu plangeam odata cu ea.  Tocmai de asta preferam atunci sa o tin in brate cat de mult, doar sa o vad dormind. Dupa cele 7 saptamani de colici, de nedormit, de leganat aproape continuu, am decis impreuna cu Szabi ca e momentul sa o obisnuim in patutul ei si sa incercam sa o dezvatam de leganat. Szabi era increzator ca tot ceea ce citisem noi, toate metodele daca le vom incerca, vom reusi. Eu pe de alta parte eram sceptica. Nu suportam sa o las pur si simplu sa planga pana adoarme, precum citisem despre tehnica "cry it out", asa ca am inceput prin a-i face masaj Karlei pana adoarme, apoi am incercat sa ii cant, sa ne jucam, sa o invelesc in paturica, de toate doar sa nu o mai "dansez". Era extrem de obositor si fiind si vara, eu ajungeam bob de apa pana adormea Perluta. Dupa cateva incercari, imi venea sa renunt si i-am si spui lui Szabi ca eu ma conformez si o voi legana pana la 1 an, 2, 3...18 cat va fi cazul pentru ca nimic nu functiona. Har Domnului ca Szabi nu m-a lasat sa renunt si am decis sa incercam si tehnica "cry it out" si sa ii formam o rutina inainte de somn. In prima seara, i-am spus sotului sa ma lege daca trebuie, pentru ca mai mult de 2 minute nu voi rezista sa o aud plangand pe Karla si cu siguranta voi intra sa o iau in brate, sa o linistesc si apoi..... Sa o leagan. Zis si facut. Plangea Karla... Si plangea.. Si plangeam si eu in bucatarie si ma holbam la ceasul de pe perete. Intram in camera cu randul, cand Szabi, cand eu si amandoi o mangaiam, o alinam cu vorbe, dar nici unul nu o scoteam pe Karla din patut. In prima seara trecusera 16 minute pana s-a facut liniste. Tin minte ca mi-am scos papucii de casa si foarte tiptil am intrat la Karla in camera si m-a busit plansul: dormea! Pentru prima data Karla dormea fara leganat ore in sir, fara a ma chinui sa o asez apoi in cosulet sau pe patul nostru... Dormea! Wow!
A doua seara. Baita, masaj, papat... Somn. De data asta, eram mai optimista si eu si intr-adevar, dupa 13 minute de plans Karla dormea. In sfarsit, dupa 4 zile in care timpul de plans devenea tot mai scurt, Karla adormea singura in patutul ei, fara leganat, fara plans. Noi eram multumiti, ne puteam si noi odihni mai bine, dar si pitica. Abia dupa ce am culcat-o in patutul ei am realizat ca se odihneste mult mai bine singura, decat cum dormea cat eram amandoua in acelasi pat. Nu, nu doarme nici acum la 7 luni toata noaptea fara intreruperi, dar dormim mult mai bine decât inainte.
Ma bucur ca si eu si Szabi ne-am ascultat instinctele si am decis sa o mutam pe Karla in patutul ei, desi am fost ambii criticati. Inca o data, am ascultat sfaturi si pareri necerute, insa noi am facut tot cum am gandit-o noi. Cum si de ce am fost criticati? Iti spun acum.
In primul rand, am fost criticata eu.  Cum "dorm" linistita stiind ca micuta e in patul ei "rece" si mai ales, in camera ei? Cum pot sa o dezlipesc de mine, cand ea a crescut 9 luni in pantecul meu si eu o despart brusc?( Pai... Cand am nascut-o, i-au taiat cordonul ombilical, nu mai suntem una si aceeasi, doi intr-una etc - just a joke). Ei bine, draga mea, cateodata e bine sa asculti si nevoia copilului tau, nu doar nevoile tale. Da, simteam si eu ca as dormi cu ea, sa o simt langa mine, pe mine, la mine in brate, dar Karla nu se odihnea mai deloc asa. La fiecare miscare de a mea in pat, ea incepea sa se miste, sa se agite ca intr-un final, sa se trezeasca. 
 De ce sa o chinui? Pentru o dorinta de a mea de a o sti langa mine? Pentru ca e la moda "co-sleeping-ul"? Pentru ca in era noastra a fi mama inseamna doar alaptarea si dormitul cu bebele langa tine? Sau pentru ca nu sunt o mama buna si aleg confortul meu? Nu mami. Nu dormitul claie-gramada te face mama, mai ales cand nu e un lucru benefic pentru bebelusul tau. Nu suntem parinti rai, denaturati din cauza faptului ca nu dormim cu Karla. Doamne iti multam' s-au inventat monitoarele audio-video, auzim si vedem orice miscare a Karlei. 
Iti las niste poze din perioada cand stateam nemiscata cateva ore pentru ca micuta sa se poata odihni si apoi si unele din perioada "patut". Pupici
Aici, in ultima poza Karla e foarte "trista" ca doarme singurica. (era proaspat trezita btw). 

Thursday, December 12, 2019

6. Charlie

Iti ziceam ca avem un catel, Charlie. Vreau sa iti vorbesc putin si despre el.
Charlie are 4 ani, e un bichon bolognese tare iubaret, zvapaiat, jucaus, pufos si prietenos. Noi il numim "primul nostru copilas". L-am crescut de mic, am trait o multime de lucruri alaturi de el, mi-a pazit burtica pe vremea cand eram inca insarcinata, mi-a stat in brate cand a inceput travaliul. Il iubim enorm.
Acum te intrebi de ce scriu despre un caine, cand eu am zis ca voi vorbi despre cum e sa fi mama... 
Mama aceasta perfect imperfecta, a fost judecata si pentru ca e insarcinata si inca mai are cainele. Da, si pentru asta!
Eram prin luna a 7a de sarcina, cand am inceput sa primesc primele intrebari legate de Charlie: "Cu Charlie acum ce vei face?"
Asta a fost prima intrebare, la care tin minte ca am raspuns: "mergem prin parc." noi fiind la plimbare in momentul respectiv. Am primit a doua intrebare, de la aceeasi persoana: "Ah nu, nu! Ce faci cu el dupa ce nasti? Il dai cuiva, nu?". Pe mine, sincer, m-a bufnit rasul. Cum sa il dau? De ce l-as da? Ma rog.. Nu m-am complicat sa dau un raspuns elaborat, am spus doar ca il tinem.
Dupa ce am nascut-o pe Karla, intrebarile referitoare la Charlie deveneau deja greu de inghitit: cand il dati? Cui il dati? Inca e tot cu voi? Vaiiii, are blana!
Da, mami draga. Are blana, are labutele prafuite sau murdare chiar in zilele cand ploua. Si ce?
Charlie nu e un caine vagabond, plin de te miri ce germeni, viermi, pureci sau mai stiu eu ce. Charlie e un catel, poate mai curat decat multi oameni. Dupa fiecare plimbare il spalam pe labute, e deparazitat intern-extern periodic, are vaccinurile la zi si in plus, mie imi cade mai rau parul, decat lui blanita!
Si e al meu! E al nostru! E parte din familie! Nu as avea inima sa il dau! Karla, oricum inca din timpul sarcinii si-a format anticorpii, fiind organismul meu obisnuit cu caine in casa. Google it!
Karla nu are absolut nimic, il cauta acum la 7 luni pe Charlie, il mai smotoceste asa cum stie ea si suntem cu totii fericiti, uniti si impreuna. Noi 4 nu am mai putea trai unul fara celalalt.
Am sa iti povestesc pe scurt un episod, cand Karla avea 2 luni. L-am dus pe Charlie la tuns la un salon din oras si nazdravanul a scapat de acolo si nu l-am gasit doua zile. Nu vrei sa sti ca am fost bolnava doua zile... Nu am mancat, nu am baut apa, l-am cautat si eu si Szabi si prietenii noștri in aproximativ tot orasul. In dimineata zilei in care l-am si gasit, pana si cu Karla l-am cautat. Pe atunci, dormea foarte bine in marsupiu, asa ca primul ei somn l-am petrecut cautandu-l pe mititelul nostru. Toate s-au terminat cu bine, a doua zi am fost sunata ca l-a gasit un domn. Thank God. Ideea e ca nu as fi putut vreodata sa il dau. Si bine am si facut, chiar daca, din nou, am fost judecata aspru pentru decizia de a tine catel pe langa un bebe mic!
Iti las poze cu ei doi, din prima zi cand am ajuns cu Karla acasa, dar si de cand e mai maricica Perluta mea(Karla)...

5. Sporturi extreme

Perioada de acomodare trecuse cu brio, ne invatasem si eu si Szabi cu noptile nedormite, Karla crestea, asa ca am decis noi sa facem prima noastra "excursie" in 3 cu masina. Defapt, era in 4 ca il luasem si pe Charlie cu noi.
Intr-o sambata dimineata, ne-am hotarat sa impachetam cele necesare si sa mergem la bunici la tara, dar fiind "incepatori", noi impachetasem juma' de casa pentru cateva ore de mers in vizita. Ia cainele, ia geamantanul, ia bebele, stai ca nu sunt incaltata, vai mi-e cald, oare Karlei nu ii va fi cald imbracata asa?
Pana ajungeam sa iesim din bloc, eram gata transpirati si obositi. (cu timpul ne-am invatat cum sa iesim si ce ducem cu noi).
In masina, Szabi pornea motorul si Karla adormea super repede. Asta pana la 4 luni. Dupa 4 luni, mersul cu masina a devenit sport extrem. Daca bebelinei nu ii e somn, nu se merge cu masina. Punct! Karla a inceput sa fie mult mai curioasa si activa pe la 3-4 luni si deci, sa doarma si mai puțin. De cateva ori, pornisem noi cu masina, dar ajungeam sa tragem pe dreapta, sa nu mai stim ce sa facem ca sa nu planga micuta. De atunci, aplicam regula "somnului", mergem cu masina doar cand i se face somn Karlei.
Acum la 7 luni, nu prea mai functioneaza nici asta. Daca cuuuumva adoarme pe masina, in maxim 30 minute se trezeste si restul drumului ori plange, ori se incordeaza sa iasa din scoica. Vreo idee cum sa o facem sa ii si placa in masina, aveti? Am încercat cu jucarii, povesti, cantecele, cucu-bau.. Nimic nu functioneaza mai mult de 5 min.
Iti las o poza cu Karla pe la 3 luni, cand inca adormea super repede in masina. 

4. "Alapteaz-o!"

Un principal motiv pentru care m-am hotarat sa scriu, a fost si este si acum, ALAPTATUL. MAGIA ALAPTARII!

Da, știu mami ca doare, te chinui cu atasarea corecta, uiti de tine complet pentru ca bebe vrea doar la san non-stop daca s-ar putea, faci rani, complicatii etc. Nu, nu despre asta am sa vorbesc, ci despre cum a fost la noi.
Am reusit sa o alaptez pe Karla 3 saptamani. "Ce? Cat? Vaaaai!!"... Astea au fost si sunt reactiile ce le primeam.
De ce atat? Din cauza problemelor pe care le am la nivelul mameloanelor (hipersensibilitate la terminatiile nervoase) care ma impiedicau sa o tin la san pe Karla atat cat ii trebuia ei. Stiu la ce te gandesti acum: protectii de mameloane, pompa, de ce nu am indurat bla bla.
Ei bine, la noi alaptatul a fost un chin, chiar si putinul acela care a fost si pentru ca am alaptat putin, am fost si judecata muuuult! Am foat judecata de persoane care habar nu aveau prin ce trec sau de ce nu mai alaptez, nici nu ma intrebau de ce nu pot alapta, dar sareau pe mine cu sfaturi "cheama un consultant in alaptare!".
Draga mea, iti scriu aici, chiar si pe Dumnezeu daca il chemam tot nu m-ar fi putut ajuta decat daca imi spunea sa alaptez din deget sau de oriunde altundeva numai de la san nu. De ce? Hai ca iti spun: de cate ori o atasam pe Karla, dupa maxim 10-15 min de stat la san, mie incepea sa mi se incetoseze vederea, ma luau transpiratiile reci, incepeam sa ametesc... iar la final, varsam si o lasam pe micuta plangand pana ma adunam eu. Dupa 3 saptamani am zis STOP. O chinui si pe ea, si pe mine. Vars intr-una, mi-e foarte rau, ma sleieste si mai tare de puteri starea asta, ajunge. Am trecut pe laptele praf...
Ei bine, noi ne-am adaptat relativ usor, dar mamele perfecte din jurul meu, NU! Ma judecau, auzeam apoi ca nu sunt mama pentru ca nu alaptez, ca nu am vointa, ca am renuntat prea usor... Dar nici una dintre ele nu a fost langa mine, macar 1 minut, sa vada halul in care aratam incercand sa alaptez si in acelasi timp sa imi reprim cumva starea de greata.
Mami draga, doare mai tare sa iti lasi copilul urland de foame, sa il vezi ca nu accepta 1-2-3 feluri de lapte praf, sa te chinui pana ii gasesti formula potrivita, biberonul potrivit, sa vezi ca altele pot, dar tu nu. Doare mult mai rau decat ranile despre care te plangeai tu cand alaptai la inceput. Doare sufletul... si asta nu trece cu Garmastan. Dar tu m-ai judecat in continuare si injosit si m-ai făcut sa ma simt al naibii de rau. Dar a trecut, dupa cateva saptamani nu am mai bagat in seama astfel de comentarii!
Ce ar fi sa fim oameni? Sa nu ii mai judecam pe altii si sa ne vedem de "gradina" noastra? De ce le judeci pe mamele care nu alapteaza? Sau pe cele care, pur si simplu, nu vor sa alapteze? E decizia fiecareia si asta nu te face mai putin mama. Spui ca sunt comoda si de aia nu alaptez? Cred ca esti inconstienta. Tu habar nu ai cand pleci undeva sa iei cu tine apa la temperatura potrivita, laptele praf, biberoanele, dozatorul de lapte praf etc. Dar tot eu sunt comoda.. Mai ales cand sterilizezi biberoane si tetine una intr-una la inceput, tot din comoditate.
Ei bine, e greu sa fi o mama perfect imperfecta, dar daca inveti sa ignori, sau sa raspunzi ironic precum o fac eu, e usor. Am invatat de 7  luni incoace, ca e cel mai frumos sa fi mama, chiar si atunci cand esti barfita si aratata cu degetul. 
Iti las o poza, inca din maternitate, cand am fost stransa, ciupita si trasa de mameloane mai ceva ca o vacuta. Mi se facea rau deja de dinainte sa apuc sa o pun pe Karla la san. 

Friday, December 6, 2019

3. Karla❤️

"Nasc? Nu nasc. N-are cum sa vina azi. Mai am 2 saptamani bune pana trebuie sa nasc. Si totusi... Ma doare. Or fi contractii false!"... Cam cu aceste ganduri m-am trezit in data de 09.05.2019 la ora 06:00.
Ma durea burta cam ca in acea perioada a lunii, dar incercam sa mai dorm, desi undeva in subconstient stiam ca nu mai era mult si urma sa imi vad printesa. 

Ora 07:00
Deja ma aflam in camera mica, viitoarea camera a Karlei. Eram intinsa pe canapea, cu Charlie in brate si urmaream cat de des ma doare, cat de intens si toate cele. Charlie e catelul nostru, primul nostru "copilas". 
Szabi, sotul meu, urma sa se trezeasca pentru a merge la serviciu. M-a gasit in camera si i-am explicat ca am dureri usoare, dar nu e cazul sa se impacienteze. Il voi anunta eu, daca va fi cazul. (inca eram ferm convinsa ca nu voi naste) 

Ora 10:00 
Durerile deveneau mai regulate, cam la 8 minute distanta, dar nu erau intense, asa ca m-am decis sa merg sa-mi fac un dus si sa astept apoi. Inca speram ca vor trece durerile, dar parca imi si doream sa nasc. 

Ora 11:00
"Ăla-i! NASC!!!!" Durerile erau intense, l-am sunat pe Szabi sa ii spun sa vina incet dupa mine sa mergem la spital si apoi am sunat-o si pe mama sa o anunt. In maxim 20 minute amandoi erau acasa, impachetam ultimele lucrusoare in caz ca ma interneaza, dar eu la fiecare contractie trebuia sa ma opresc din mers si sa caut aer... 

Ora 12:00 
"Pffuuuu doaaare!"... Eram intinsa pe bancheta din spate a masinii si incercam sa imi amintesc cum se respira. Nu, nu ca la cursurile unde te invata sa respiri corect in timpul travaliului. Nu am participat la ele. Eu incercam pur si simplu sa respir.. Sa suflu. Intre contractii nu aveam absolut nimic, faceam glume si radeam cu totii in masina. Apoi am ajuns la spital.... "GEEEZZ urasc spitalele! Poate scap si nu ma interneaza!" gandeam eu, cred ca ametita deja de la dureri. 

Ora 12:30 
"Aaah, da.. Ai dilatatie de 2 cm. Oare sa te internam?" parca retoric ma intreba doctorita de garda, care m-a consultat. 
In mintea mea se invarteau deja o tona de intrebari: asa de tare doare la 2 cm? Ce ma fac pana la 9-10cm? Unde e doctorita mea? Oare vine? EPIDURALA!! CER EPIDURALA! Dar oare o sa mi se faca? Vreau acasaaaa!!! "

Ora 13: si nu mai stiu minutele... 
Sala de travaliu, singura, Szabi pe hol, mama a plecat... Ce ma fac? Rabd! Ma durea, era ingrozitor. Moasa care mi-a facut monitorizarea imi spunea in timpul unei contractii ca mai am de așteptat pentru ca nu mi se intareste burta foarte tare si "cam pe maine dimineata vei naste!". Parca m-ar fi lovit cu aceste cuvinte. Pai cum indur eu asa dureri dese pana maine dimineata?! Pfuuuu "respira, respira!" 

Ora 14: si circa ceva... 
Nu mai suportam. Ma durea de imi venea sa imi smulg unghiile, ma trageam cu mana de masa pe care era asezat monitorul si incercam sa nu zbier, sa nu le speriu pe cele 3 fete care erau in sala de travaliu cu mine. By the way, ele erau acolo de ore bune si nascusera abia a doua zi si una dintre ele, noaptea. 
Am tipat, n-am mai rezistat. Insa, nu am tipat de durere, ci am tipat "SA VINA CINEVA CA TREBUIE SA IMPING!". Da, galuscuta mea se grabea si o ajuta pe mami sa scape repede. In secunda doi, enspe asistente, moase si nu stiu inca cine, au fugit după mine sa ma duca la sala de nasteri, fiecare zicandu-mi sa nu cumva sa imping. Ma urca pe masa, ma consulta, soc:" Esti dilatata 9 cm! Nasti acum!". Eu nu am reactionat decat cu un "Ce? Cum nasc?" , apoi s-a facut zarva in jurul meu si am vazut raza mea de soare, pana in acel moment. La tanc a intrat pe usa doctorita ce mi-a monitorizat toata sarcina. Aaah ce bine! Deja ma simteam "mai bine". Saraca nu apucase nici sa se schimbe in halat, asa ca a luat halatul unei asistente si papucii mei de casa. 
"Ok, te ti de aici si cand iti spun sa impingi, impingi!".. Usor de zis, nu-i ca in filme. Nu stiu sa iti zic cate minute am impins, atata stiu ca am tipat la un moment dat "Eu nu pot face asta!" si bineinteles, m-a apucat plansul. Apoi am mai impins o singura data siiii Karla era la mine pe burta. Era asa de mica, dar de pe atunci avea asa plamani buni. Am auzit-o si am plans. Apoi mi-au zis "Felicitari. Ai nascut foarte repede si travaliul a fost scurt. Mai rar la o prima nastere, asa travaliu scurt". 
Atunci am cautat ceasul pe perete si am vazut ca era ora 14.40 si eu nascusem. Da, chiar eu... Nascusem. Parca nu realizam, atat de repede s-a intamplat totul. Dar eram bine, direct de pe masa (doctorita ma cosea inca) l-am sunat pe Szabi sa ii dau vestea. Atunci aflasem defapt ca el inca era pe holul spitalului, eu crezusem ca a plecat acasa sau inapoi la munca, dar nu. A stat acolo si astepta vesti. Dragul de el! S-a bucurat... Si s-a tot bucurat 3 saptamani dupa aceea. De cate ori se uita la Karla, il apuca plansul. 
Sa ti-o arat si pe Karla! Dar s-o vezi acum! Mama, mama ce schimbata si frumoasa e! Dar urmeaza si asta.. Putin mai incolo. Stai pe aproape! 


Ps. Multumesc moaselor si personalului de garda din acea zi, dar si doctoritei mele. Ca niste mame ati fost pentru mine in acea zi si nu am sa va uit niciodata! Multumesc! 

2. Despre mine, despre blog

Servus! Eu sunt Ramona si in data de 09.05.2019 am devenit mama, dar despre asta am sa iti povestesc in urmatorul articol prin ce am trecut in acesta zi si socul pe care l-am avut...
M-am decis sa scriu trairile mele de cand am devenit mamica. De ce? Pentru ca sunt acea mamica imperfecta, judecata de multe ori de mamele acelea perfecte. Sunt convinsa ca nu sunt singura "imperfecta", dar poate printre putinele care avem curaj sa ne si exprimam.
In urma mai multor sfaturi necerute, dar primite, a multor site-uri, grupuri de pe facebook care sa ma ajute sa o cresc pe Karla, sa o alaptez, sa o port, sa ii incep diversificarea etc... Am decis ca e momentul sa iti impartasesc si tie cum se creste armonios, dar imperfect si in neconcordanta cu aceste "mode la moda" un mic pui de om pufos si dulce.
Nu, nu te sfatuiesc sa faci ca mine, doar iti povestesc ca sa vezi ca se poate si ca tine, nu doar ca in recomandarile primite. Sunt sigura ca si pe tine, mami draga, te-au asaltat unii si altii cu sugestii necerute, dar tu tot ca tine ai facut. Well done!!!

Karla are acum aproape 7 luni, am sa iti povestesc prin cate am trecut impreuna.. De la colici, la episoul de la 6 saptamani cand am ajuns la spital internate, pana la primii dintisori si nu numai. Stai pe aproape ca va fi interesant si va fi totul pe fata.

In incheiere, vreau sa ii multumesc prietenei mele dragi, Laura, care oarecum m-a impins de la spate si m-a incurajat sa ma apuc de scris, pentru ca zicea ea "Conversatiile cu tine ma inspira si ma ajuta mereu!". Multumesc, draga mea! M-am apucat si voi incerca sa scriu cat de des. ☺️

1. Scrisoare pentru el...

Nu am sa încep acest articol prin a-ti descrie cum am nascut, cat m-am chinuit sau nu, si cum a fost, ci voi dedica acest inceput soțului meu printr-o "scrisoare- rugaminte".

Te rog... Iarta-ma! Iubeste-ma!
Iubitul meu sot, iarta-ma ca am momente in care ma rastesc la tine sau iti raspund pe un ton urat. Iarta-ma ca la culcare adorm fara sa te sarut de noapte buna. Iarta-ma ca sunt imprastiata si haotica in unele zile si mai ales, iarta-ma ca nu am rabdare cu tine. Defapt, nu am rabdare cu nimeni si cu nimic. Stiu si sti si tu, nu se intampla zilnic astea, dar se intampla pentru ca sunt obosita, in unele zile chiar extenuata. Cand dispar in baie 10 minute si te las cu micuta plangand in brate, nu e ca sa ma eschivez, ci sa ma adun si reincarc. Da, si cele 10 minute conteaza pentru mine enorm. Iarta-ma ca nu sunt eu de cand am nascut, dar asta nu va dura o eternitate...

Iubeste-ma, te rog! Iubeste-ma chiar si atunci cand nu mai am putere seara sa merg la dus. Chiar si atunci cand nu am apucat sa iti pregatesc cina sau sa iti impachetez sandwishul pentru a doua zi la serviciu. Iubeste-ma pentru ca nu reprezint nimic fara tine si fara sprijinul tau neconditionat. Nu te enerva si tu cand ma vezi plangand si fara chef, ia-ma in brate si strange-ma doar. Si nu ma lasa... ma adun eu, sti bine, e doar o cadere de moment. Iubeste-ma cum te iubesc eu, asta va dura o eternitate....

Nu uita, te rog, cum am fost noi doi si crede-ma ca vom reveni, dar ne trebuie timp si muuulta rabdare. Sentimentele mele pentru tine nu s-au schimbat si nu se vor schimba, da-mi doar timp sa imi revin, da-ne timp sa crestem cu totii impreuna.

Iti multumesc! Ca ma ajuti, ca ma respecti, ca ma iubesti si ca esti cel mai mare sprijin al meu. Nu stiu ce m-as fi facut fara tine... Te iubesc! 

Prima noastra poza impreuna. Tineri si nelinistiti ❤️